Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, MK2012 είπε:

Τι προβιοτικά παίρνει αν επιτρέπεται ; Εμάς πάντως σε 4 γιατρούς που πήγαμε πρόσφατα, κανείς δε μας είπε πως επηρεάζει στη διαδικασία. Το θέμα είναι πως πρέπει να φύγει το μικρόβιο και για τον ίδιο γιατί μακροπρόθεσμα κάνει θέμα στον προστάτη.

Θα σας τα πει ο ανδρολόγος λογικά.  Και εμένα ο άντρας μου με μικρόβιο, πέρα από τις αντιβιώσεις, έπαιρνε. 
      Εγώ δεν πιστεύω ότι ένα σπερμα με μικρόβιο είναι το ίδιο με ένα σπερμα χωρίς μικρόβιο. Εμάς μόνο αυτό βρέθηκε να ενοχοποιεί το κακό σπερμα. 

Καφέ-πότε θα γίνω επιτέλους μανούλα?

Recommended Posts

κοριτσια φευγω, ξυπνησε ο θησαυρος μου

καληνυχτασας

ο ζεβρακος μας εδειξε τον δρομο προς την ευτυχια!!!

IB5Vp2.png

σε περιμενουμε με πολυ αγαπη, ειδικα ο αδελφουλης σου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Αννα25

4896

• geni

3291

• adnihor

3238

• παπακι4501

3137

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιατι παιδι μου πρσπαθεις να ηρεμησεις?γιατι δεν εισαι ηρεμη?

να ερθω αποκει να φαω σκωτια?οχι πες αμα θες χαχαχα

οσο μπορεις να αποφευγεις να μπαινεις σε σαιτ με τετοιου ειδους περιεχομενο και στο φορουμ στις δυσκολες στιγμες...οταν γεννησεις με το καλο ενταξει

αλλα οσο εισαι εγκυουλα μακρια...γιατι δεν γκουγκλαρεις "γιογκα" να κανεις καμια αναπνοουλα και να χαλαρωνεις?

δεν με πειραζουν αυτα τα σαιτ που μπαινω ισα ισα που ενημερωνομαι.καποιοι ασχετοι με πειραζουν που το πεζουν εξυπνη.και πρεπει οταν μιλας να ξερεις και τι λες. και σε ποιον το λες δεν επιτρεπω σε κανεναν να με ειρωνευεται.

HouVp2.png

oVGVp2.png

αχ ποσο τον νοιωθω...εχει κανει αποστημα?

καμια γαργαρα με ουζακι?οχι συνεχεια γιατι καιει τα ουλα, μου το εχει πει η οδοντιατρος...αλλα μια δυο φορες δεν πειραζει...τουλαχιστον να μορει να κοιμαται τα βραδια μεχρι να το τακτοποιησει

να σαι καλα annetaki σε ευχαριστω

RPVCp3.png?gonw6PAb

δεν με πειραζουν αυτα τα σαιτ που μπαινω ισα ισα που ενημερωνομαι.καποιοι ασχετοι με πειραζουν που το πεζουν εξυπνη.και πρεπει οταν μιλας να ξερεις και τι λες. και σε ποιον το λες δεν επιτρεπω σε κανεναν να με ειρωνευεται.

asterina σου στελνω συνεχεια τραγουδακια για το μικρο

θα χαλαρωσεις και εσυ ακουσε τα

RPVCp3.png?gonw6PAb

Διαφημίσεις

καληνυχτα faii. βγαινω γιατι τα εχω παρει παρα πολυ και αμα με δει ο αντρα μου δεν με αφηση να μπαινω

δεν γουσταρω τις εξυπναδες........

καληνυχτα μην νευριαζεις πανω απο ολα να σκεφτεσαι το μωρο σου και τον ευατο σου φιλακια πολλα

RPVCp3.png?gonw6PAb

Διαφημίσεις

geia sa wkoyklew!marakiuaseepairna th l shmera pvw eisai???kitty egv den pohra kauoloy asbestio,an einai na kanaei wsyspaseiw einai sa na rixnei wlladi sth fvtia to asbestio....

καλησπέρααα !!!

εγω παντως με χέρια υπο διάλυση , μόνο το ασβέστιο με βοήθησε.....ευτυχώς συσπάσεις δεν εχω

Γι΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω.....

και σε συνάντησα 7/4/2011 !!!

kitty γεια σου τι κανεις?

πρωτη φορα ακουω να θελει να μαθει για μια συνθεση τηλεφωνικα

τα εχει παιξει ο κοσμος τελειως

εγώ δυστυχώς δεν το ακούω πρώτη φορά .....ούτε κ τελευταία:shock::shock::shock:

Γι΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω.....

και σε συνάντησα 7/4/2011 !!!

αν μιλας σαν γιατρος σεβαστο.

αλλα οσα εχω γραψει δεν ειναι κατασκευασμα του μυαλου μου αλλα οτι διαβαζω απο αγκεκριμενους επιστημονες επανω στην γεννετικη.και διαβαζω κ ασχολουμε με αυτα τα πραγματα διοτη με αφορα αμεσα.

i am a doctor ...a love doctor!!!!!και εγω απο αυτα που διαβαζω τα λεω λες να μου ρθε ενα απογευμα να ειπα ας πω πεντε μλκιες?no no!!!

921477wc2fyvv2y2.gif

καληνυχτα faii. βγαινω γιατι τα εχω παρει παρα πολυ και αμα με δει ο αντρα μου δεν με αφηση να μπαινω

δεν γουσταρω τις εξυπναδες........

ωχ!!!ωχ!!!σοβαρα τωρα παρεξηγηθηκες?με αυτα που εγραψα?τωρα το δα!!!συγνωμη εγω φταιω με ολο το θαρρος αλλα τα υπολοιπα κοριτσια με ξερουν και ξερουν οτι το μονο και το τελευταιο πραγμα που με χαρακτηριζει ειναι το να μην ειρωνευμομαι αλλα απλα να λεω ευθεως αυτο που σκεφτομαι και συνηθως να λεω και να κανω διαφορα χαζα(για πρωσοπικους λογους αποτοξυνωσης βασικα)και δεν ειναι ομως ασχετο αυτο που ειπα για τις ορμονες και το εμβρυο αλλα βοφαμε να το συνεχισω για να μην τα παρεις και σε δει ο αντρας σου σορι.

921477wc2fyvv2y2.gif

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΞΥΠΝΗ ΕΙΡΩΝΕΥΤΡΙΑ ΟΡΙΣΤΕ

Εγκυμοσύνη και Έκφραση των Συναισθημάτων Sandra Franzia, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμβουλές που η μέλλουσα μητέρα δέχεται καθημερινά, δε λείπουν ποτέ αυτά τα λόγια: «Μην κλαίς, κάνει κακό στο παιδί!». Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια κρίσιμη φάση στη ζωή μιας γυναίκας, όπου αλλάζουν ισορροπίες, ευθύνες, σωματική εικόνα, διαπροσωπικές σχέσεις, ρόλοι. Όλες αυτές οι αλλαγές, σε διάφορα επίπεδα (κοινωνικό, ψυχικό, σωματικό) και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, την οδηγούν προς μια πιο εύθραυστη συγκινησιακή ισορροπία και η μέλλουσα μητέρα ανακαλύπτει τον εαυτό της ιδιαίτερα ευαίσθητο και εύκολο στις συγκινήσεις και τις παρεξηγήσεις. Ανάλογα με τον χαρακτήρα της εγκύου και το περιβάλλον της, τα ενδεχόμενα αρνητικά συναισθήματα, που μπορεί να βιώνει κατά καιρούς, συνοδεύονται συχνά από ενοχές, επειδή δε νιώθει χαρούμενη και ικανοποιημένη.

Το θέμα της αντιμετώπισης των εσωτερικών εντάσεων είναι ζωτικής σημασίας, οχι μόνο για τις έγκυες γυναίκες, αλλά για τον καθένα μας. Όταν αντιμετωπίζουμε μια δυσάρεστη κατάσταση, πιθανόν να δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα. Εάν, αναζητώντας μια επιφανιακή ηρεμία - π.χ. οικογενειακή - διαλέγουμε να μην τα εκφράσουμε (ίσως ούτε να τα αναγνωρίσουμε), αυτά δεν εξαφανίζονται, αλλά παραμένουν μέσα μας, δρώντας αρνητικά στην ψυχοσωματική μας ευεξία. Η μη-έκφραση των κακών συναισθημάτων έχει επιπτώσεις στο σωματικό επίπεδο (μερικοί μύες παραμένουν για καιρό συσπασμένοι, το ίδιο και τα σπλαχνικά όργανα, η αναπνοή είναι ρηχή, γενικά αλλοιώνεται η καλή ροή της ενέργειας, η οποία λιμνάζει, με τις γνωστές συνέπειες, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα), αλλά και στο επίπεδο των συναισθημάτων, γιατί ένα σώμα συσπασμένο ή με λίγη διαθέσιμη ενέργεια δεν επιτρέπει, με τη σειρά του, μια σωστή αξιοποίηση και μια ήρεμη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από ψυχοσωματική άποψη, είναι σημαντική η εντόπιση των συναισθημάτων που προκλήθηκαν από μια κατάσταση και η εκφρασή τους. Π.χ., εάν η συμπεριφορά του συντρόφου στενοχώρησε πολύ μια γυναίκα, το κλείσιμο πίσω από μια χαμογελαστή πρόσοψη, «Όλα πάνε καλά!», ή σιωπιλή, του θύματος «Πόσο δυστυχισμένη είμαι!», ή εκείνη του συγκρατημένου θυμού «Πόσο τον μισώ!», έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα, την αύξηση της εσωτερικής της δυσφορίας και της σύγχυσης στη σχέση.

Αντίθετα, η εκδήλωση των συναισθημάτων της, και στο λεκτικό επίπεδο, «Αισθάνομαι πληγωμένη», «Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί σου!» και στο εκφραστικό (χροιά της φωνής, κλάμα, έκφραση του προσώπου, κινήσεις), αποτελεί το πρώτο βήμα προς μια καλύτερη εσωτερική και εξωτερική διαύγεια.

Στην περίπτωση της εγκύου, οι εσωτερικές αλλαγές εξαιτίας μιας παρατεταμένης έντασης (εισαγωγή νευρο-ορμόνων στην κυκλοφορία, ταχυκαρδία, ρηχή αναπνοή κ.ά.) επηρεάζουν και το έμβρυο, βάζοντας το σε μια κατάσταση ταραχής. Ακόμα, αυτό το «κλείσιμο» του σώματος και της ψυχής της, για να αποφύγει την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, την οδηγεί προς μια κατάσταση συγκινησιακής απομόνωσης, την οποία πληρώνει ιδίως το έμβρυο. Η στέρηση συγκινησιακών μηνυμάτων που προέρχεται από αυτό το κλείσιμο, εξαιτίας μιας κατάστασης μελαγχολίας, άρνησης ή συγκρατημένης επιθετικότητας, δρα στον ψυχικό κόσμο του εμβρύου όπως μια στέρηση τροφής στη σωματική του ευεξία.

Το παιδί, για να ξεκινά θετικά την καινούργια του ζωή στον κόσμο, έχει ανάγκη από συναισθηματική τροφή (μηνύματα αγάπης, αποδοχής και αισιοδοξίας), που μόνο από τη μητέρα του μπορεί να πάρει, μια μητέρα όμως ανοικτή προς τον κόσμο και συναισθηματικά διαθέσιμη. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσπαθήσει η μέλλουσα μητέρα να διαβάζει μέσα στην καρδιά της, για να αναγνωρίζει τα συναισθήματα της, αλλά και να νιώθει το σώμα της (πού αισθάνεται σφιγμένη, πως είναι η εκφρασή της, τι λένε τα χέρια και η στάση της). Ας μην κρατήσει τα λόγια που θα ήθελε να πει, το κλάμα που έχει γίνει κόμπος στον λαιμό της, ας βγάλει τα συναισθήματα που βιώνει. Κάτι που δεν είναι εύκολο για όσους ανθρώπους είναι συνηθισμένοι να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους, ιδιαίτερα αρνητικά.

Η αντιμετώπιση μιας συγκινησιακής σύγκρουσης, μέσω της έκφρασης των συναισθημάτων και της εκφόρτησης, οδηγεί προς μια καλύτερη ψυχοσωματική ισορροπία και μια βαθύτερη ειλικρίνεια στη σχέση, προς όφελος και του εμβρύου, το οποίο, από τώρα και ιδιαίτερα τώρα, δέχεται πολλά συγκινησιακά μηνύματα της μητέρας και βιώνει τις αλλαγές του εσωτερικού της κόσμου.

921477wc2fyvv2y2.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...