Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Καφέ-πότε θα γίνω επιτέλους μανούλα?

Recommended Posts

ελενάκι μου; μερικοί γονείς σκέφτονται ότι τα παιδιά τους μπορεί να είναι μικρά ακόμη για λογοθεραπεία, ή ότι λόγω της δύσκολης συμπεριφοράς τους, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην λογοθεραπεία. Αυτό είναι αντίθετο με την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, το παιδί θα μάθει πως να βελτιώσει τον λόγο ή την ομιλία του για αρχίσει να γίνεται πιο κατανοητό στους άλλους, και αυτό κατόπιν, θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση και ταυτοχρόνως θα μειώσει την προβληματική συμπεριφορά. Ο λογοθεραπευτής έχει τον τρόπο να προσεγγίσει το παιδί, μέσω ατομικού προγράμματος γραμμένο στις ανάγκες του και την συμπεριφορά του, ώστε να προσφέρει ένα θετικό και δεκτικό περιβάλλον για την καλύτερη μάθηση του παιδιού.

Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια,επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

566b716e1f.png?html%22

...όμως για χάρη σου μπορώ ως το πρωί να τραγουδάω....αντρούλη μου είσαι όλη μου η ζωή!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Αννα25

4896

• geni

3291

• adnihor

3238

• παπακι4501

3137

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα το κοριτσακι μου ειναι πολυ συνεργασιμο γενικοτερα... Δεν εχει θεμα να αποσυντονιζεται, εδω περισυ με την παιδοψυχολογο, καθοταν μαζι της για 40 με 50 λεπτα χωρις να διασπαται η προσοχη της... Και αυτο με κανει να απορω, αν αυτη ειναι ετσι με την μυρτω που συγκεντρωνεται και ειναι συνεργασιμη, με ενα παιδακι που δεν μπορει να συγκεντρωθει για αρκετη ωρα τι θα κανει? Θα το πιανει στα χαστουκια?

Οχι Αννιω μου, δεν την πηγα παιδικο περισυ επειδη ειχα τον μπεμπη μωρο... Ηξερα οτι θα το βρω μπροστα μου κι οτι θα την βοηθουσε, ομως ειχα τρομοκρατηθει με τη νεα γριππη κι ολα αυτα που ελεγαν οποτε δεν την πηγα...

Σκεφτομαι να αλλαξω λογοθεραπευτη, απλα επειδη δεν εχω καμμια εμπειρια στο θεμα, ηθελα να καταλαβω πως κανουν οι αλλοι το μαθημα... Ρε συ με αγχωσε τοσο πολυ αυτη, με ενα ξυλακι κυκλοφορω και η μυρτω μονο που δεν λιποθυμαει οταν το βλεπει...

νομίζω ότι αυτός μας μίλησε για άλλες μεθόδους...τι να σου πω βρε ελενάκι, δεν έχω ανάλογο πρόβλημα με τον μεγάλο....δεν ξέρω με τον μικρό βέβαια τι θα μου ξημερώσει. Για το σχολείο σε ρωτάω γιατί λένε ότι το θέμα είναι να τα έχεις επιλύσει αυτά τα ζητήματα μέχρι να πάει νήπιο -1η δημοτικού που αρχιζει να γράφει...αν δεν τα έχει λύσει θα γίνει σύγχυση και στη γραφη ίσως. ακόμη είναι πολύ νωρίς όμως. και είναι μάλλον καλό που είναι σπίτι μαζί σου....και κάνετε όλη την εξάσκηση.....

mIdZp3.png

Παπακι, επειδη οπως ειπα το θεμα λογος και καθυστερηση λογου το εχω ψαξει παρα πολυ, πηγαμε σε δυο αναπτυξιολογους, ξεκινησαμε να φερνουμε παιδοψυχολογο στο σπιτι κτλ... Πριν τα 3 1/2 δεν επεμβαινεις με λογοθεραπευτη, αν θελεις να επεμβεις το κανεις με παιδοψυχολο... Στην ουσια ερχεται με παιχνιδακια συγκεκριμενα και παιζει με το παιδι... Εγω ειδα δουλεια με αυτο... Και η ομαδα που ειχα ειναι η ομαδα του Παιδων, Καθηγητες Πανεπιστημιου και οι πλεον ειδικοι στο θεμα...

Διαφημίσεις

Ελενη μου μιλησα μολις με την κουμπαρα μου το κανουν οι λογοθεραπευτες αυτο αλλα εκει που πηγαινε εκεινη την μικρη της ειχε πει πως μπορει να το κανει αυτο και με γλειφιτζουρι αντι για το ξυλακι ελπιζω να σε βοηθησα

0hrOp2.png

zygvp2.pngyPhUp2.png

αυτο το βρηκα σε ενα SITE για ριξε κι εδω μια ματια βρε ελενακι αν καιτα ξερεις απλα προσπαθω να βοηθησω οσο μπορω!

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς :

Αν πρέπει να ασκήσουν κριτική, να κριτικάρουν την πράξη και ποτέ το ίδιο το παιδί. Λόγια όπως «είσαι απαράδεκτος, άχρηστος, κακό παιδί» δεν πρέπει ναʼ ακούγονται.

Το δεύτερο ενικό να χρησιμοποιείται μόνο στον έπαινο, «είσαι αξιαγάπητος, όμορφος, έξυπνος...»

Να τιμωρούν αλλά να μην εκδικούνται

Αν πρέπει να τιμωρήσουν προκειμένου να καταλάβει το παιδί τις συνέπειες των πράξεών του, η τιμωρία πρέπει να είναι αφαίρεση προνομίων και επιβολή ορίων που έχουν ήδη προκαθοριστεί.

Να ακούνε τα ¨θέλω¨ των παιδιών με σεβασμό στην προσωπικότητα τους

Να αποδέχονται ότι αυτά τα ¨θέλω¨ όσο μεγαλώνει το παιδί θα γίνονται περισσότερα-και αυτό είναι υγιές.

Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γονείς :

Να εκφοβίζουν

Να κάνουν συνεχή κριτική

Να υποτιμούν την αξία του παιδιού

Να εκβιάζουν το παιδί συναισθηματικά (αυτός είναι ο μη εμφανής, έμμεσος τρόπος και ο χειρότερος: θα έχεις την αγάπη και την έγκρισή μου υπό τον όρο να κάνεις ότι θέλω εγώ. Αλλιώς δεν είσαι αποδεκτός.)

Να υπερπροστατεύουν, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της προσωπικότητας του παιδιού

Να φορτώνουν το παιδί με ενοχές του τύπου: «Αν δεν υπήρχες εσύ, εγώ θα ήμουν καλύτερα»

Να το κάνουν να νιώθει υπόλογο επειδή γεννήθηκε.

Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια,επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

566b716e1f.png?html%22

...όμως για χάρη σου μπορώ ως το πρωί να τραγουδάω....αντρούλη μου είσαι όλη μου η ζωή!

καλημερα!!τι κανετε?

εγω ειμαι καπως ετσι:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Ελενη μου μιλησα μολις με την κουμπαρα μου το κανουν οι λογοθεραπευτες αυτο αλλα εκει που πηγαινε εκεινη την μικρη της ειχε πει πως μπορει να το κανει αυτο και με γλειφιτζουρι αντι για το ξυλακι ελπιζω να σε βοηθησα

μιαμ μιαμμμμμμμ ελενακι για δοκιμασε το και μετα θα το ζηταει μονη της χιχιχι

ο ζεβρακος μας εδειξε τον δρομο προς την ευτυχια!!!

IB5Vp2.png

σε περιμενουμε με πολυ αγαπη, ειδικα ο αδελφουλης σου!

Διαφημίσεις

ελενακι τι προβλημα υπαρχει?δεν εχω παρακολουθησει?

θελω μια θαλασσα γεματη αστεριες!

tJd1p3.png

Το θέμα στη ζωή δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις σωστά ένα άσχημο φύλλο....

(εμείς σκοπεύουμε να το παίξουμε σωστά)

Ελενη μου εγω απο την νυφη μου που δουλευε σε κεντρο λογοθεραπειας ξερω οτι το μαθημα γινεται σαν παιχνιδι και οσες φορες πηγαινα για να την παρω για καφε τα παιδακια ηταν μες την τρελη χαρα και συγκεκριμενα ειχε ενα παιδακι με συνδρομο νταουν και του κανε μαθημα ενω πεζανε τα μηλα μεσα στην αιθουσα.....

δεν ξερω τι να σου πω ρε κοπελα μου παντως το παιδι δεν πρεπει να φοβαται....

καλημερα αστερια μου, γιατι παιδι μου εισαι ετσι?ποιος σε πειραξε?

ο ζεβρακος μας εδειξε τον δρομο προς την ευτυχια!!!

IB5Vp2.png

σε περιμενουμε με πολυ αγαπη, ειδικα ο αδελφουλης σου!

Παπακι, επειδη οπως ειπα το θεμα λογος και καθυστερηση λογου το εχω ψαξει παρα πολυ, πηγαμε σε δυο αναπτυξιολογους, ξεκινησαμε να φερνουμε παιδοψυχολογο στο σπιτι κτλ... Πριν τα 3 1/2 δεν επεμβαινεις με λογοθεραπευτη, αν θελεις να επεμβεις το κανεις με παιδοψυχολο... Στην ουσια ερχεται με παιχνιδακια συγκεκριμενα και παιζει με το παιδι... Εγω ειδα δουλεια με αυτο... Και η ομαδα που ειχα ειναι η ομαδα του Παιδων, Καθηγητες Πανεπιστημιου και οι πλεον ειδικοι στο θεμα...

ναι ναι εχεις δικιο και σιγουρα το παιδι σε οποια ηλικια κι αν ειναι θελει λεπτους χειρισμους γιατι μπορει να το παρει στραβα!αλλα αυτο με το γλειφιντζουρι νομιζω οτι θα δουλεψει σιγουρα καλυτερα!

566b716e1f.png?html%22

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...