Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , egopote8aexopaidi είπε:

Καλησπερα σας,

Ηθελα να μοιραστω μια δυσαρεστη εμπειρια που ειχαμε κατα τη διαρκεια της ετ, και να ρωτησω μηπως καποια ειχε παρομοια εμπειρια.

Οταν μπηκε η γυναικα μου στο δωματιο της εμβρυομεταφορας(ναι, ειμαι ο συζυγος), και ενω ολα ηταν ετοιμα οπως νομιζαμε, ακουει η γυναικα μου το γιατρο να λεει' μου δωσατε αδειο καθετηρα,δεν εχει τιποτα μεσα!' απευθυνομενος προφανως στους εμβρυολογους, και εννοοντας φυσικα οτι δεν υπηρχε μεσα το εμβρυο μας για τη μεταφορα!

Μετα το αρχικο σοκ, ειδε να μπαινει μεσα η εμβρυολογος στο δωματιο, με αλλο καθετηρα και προχωρησε η διαδικασια. Στο τελος ο γιατρος γυρισε την οθονη του υπερηχου στη γυναικα μου και τις εδειξε μια στατικη εικονα, δειχνοντας το σημειο, οπως ειπε, που εβαλε το εμβρυο, και αμεσως μετα τη διαδικασια εφυγε απο το δωματιο.

Η γυναικα μου φυσικα σοκαριστηκε, αλλα δεν ειπε τιποτα εκεινη την ωρα, για να μην αποσπασει την προσοχη του γιατρου.

Δυστυχως το αποτελεσμα ηταν μια μηδενικη χοριακη, και οπως καταλαβαινετε περνανε ολα απο το μυαλο μας.

Ειμαστε στα χαμενα, δεν εχουμε μιλησει ακομα για την αποτυχια και το τι συνεβει εκει μεσα(κ η κλινικη δεν το εθιξε ποτε). Πως πιστευετε οτι πρεπει να το χειριστουμε παρακαλω; Ειχε καμμια απο σας παρομοια εμπειρια; 

Θα εκτιμουσαμε καθε δυνατη απαντηση, κ φυσικα γραψτε μου κ πρωσοπικα οποια θελει.

Ευχαριστω, καλη δυναμη σε ολες.

Τώρα πως να το χειριστείτε ? Δεν υπάρχει τρόπος . Αν έχετε χάσει την εμπιστοσύνη στο γιατρό απλώς αλλάξτε κέντρο.  Αλλιώς κάντε κάποιες εξετάσεις για να αποκλείσετε λόγους αποτυχίας που δεν έχετε κάνει Κ προχωρήστε μπροστά . Απτην στιγμή όμως που ο γιατρός επισήμανε το λάθος σίγουρα δεν υπάρχει κάτι μεμπτό το είδε το διόρθωσε.  

Cafe μανούλες Ιανουαρίου 2011

CoffeeBreak

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα κι απο μενα !!!! Λιανακι μου καλη λευτερια κοριτσι μου και με ενα πονο σου ευχομαι !!

Καλα εγω χθες νομιζα οτι θα γεννησω. Ειχα απιστευτους πονους στην κοιλια, ηταν συνεχεια σκληρη, και πονους στη μεση. Βρε κοριτσια συγχωρειστε με αλλα δεν θυμαμαι, με αυτους τους πονους πας στην κλινικη ή περιμενεις να σου σπασουν τα νερα ??:oops:

Σημερα ειμαι λιγο καλυτερα. Τι λετε, να παρω το γιατρο ???

Φιλακια, Καλημερα !!!

Z0PNp2.png

27-12-1996 ηρθε ο πριγκηπας μου...

29-01-2011 ηρθε η πριγκιπισσα μου...

DKASp2.png

Καλημερα κι απο μενα !!!! Λιανακι μου καλη λευτερια κοριτσι μου και με ενα πονο σου ευχομαι !!

Καλα εγω χθες νομιζα οτι θα γεννησω. Ειχα απιστευτους πονους στην κοιλια, ηταν συνεχεια σκληρη, και πονους στη μεση. Βρε κοριτσια συγχωρειστε με αλλα δεν θυμαμαι, με αυτους τους πονους πας στην κλινικη ή περιμενεις να σου σπασουν τα νερα ??:oops:

Σημερα ειμαι λιγο καλυτερα. Τι λετε, να παρω το γιατρο ???

Φιλακια, Καλημερα !!!

Xαχα!Εγώ τι λέω τόσες μέρες?Πόνοι πόνοι πόνοι και στο τέλος τίποτα!Αν οι πόνοι γίνουν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟΙ (εγώ στο δεκάλεπτο δηλαδή θα πάω κι ας είναι δίπλα το νοσοκομείο) και για αρκετό χρονικό διάστημα κι αν ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ κι ας αλλάζεις θέση πας!Δεν σπάνε πάντα τα νερά.Εμένα σε 2 γέννες και δε σπάσανε ποτέ στο σπίτι (αν σπάσουν πας ΑΜΕΣΑ νοσοκομείο). Ίσως είναι πόνοι προπαρασκευαστικοί (σαν τους δικούς μου δηλαδή) μιας και σήμερα είσαι καλύτερα λες...Αν θες πάρε και το γιατρό να σε καθησυχάσει.Εγώ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κοιμήθηκα σαν πουλάκι, το ίδιο και οι άντρες μου, ούτε για νερό δε σηκώθηκαν τα πουλάκια μου.... Θα καλομάθω στο τέλος (2 μέρες σερί καλός ύπνος?Γουάου!) και δε θα θέλω να γεννήσω, χαχα! Το Λιανάκι είναι μέσα τώρα λογικά, για να δούμε πότε θα την πιάσει η πρόκληση και θα έρθει ο βασανιάρης της:D:D Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νέα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

eNortjKzUjI0MDQ1MlWyBlwwFVECyw,,35.png eNortjKzUjI0MDQ1MlOyBlwwFVQCzA,,86.png eNortjKzUjI0NDUxsVCyBlwwFXwC1A,,33.png

Κοριτσαρες μου καλησπερα!!

Μπηκα για ενα τελευταιο μηνυμα πριν γινω κι εγω μανουλα!!

Αυριο τελικα μπαινουμε με προκληση, 7 η ωρα θα μαστε εκει!

Εχω μια τρελη αγωνια κι ενα αγχος...

Φοβαμαι πολυ τους πονους!!!

Ελπιζω να καταφερω να κοιμηθω αποψε να χω δυναμεις!!

Σας φιλω ολες γλυκα!!Καληνυχτα!!

O,TI ΚΑΛΥΤΕΡΟ σου ευχομαι!!!!!

να εχεις εναν ευκολο τοκετο και να ζησεις πολυ γρηγορα την ωραιοτερη εμπειρια!!

τωρα θα σου εχει φυγει κ το αγχος και ολα, ειμαι σιγουρη!!!

καλη λευτερια!!!!!

καλημερα κ καλη εβδομαδα σε ολες!!

τι μου συμβαινει κοριτσια?

η ψυχολογια μου εχει πιασει πατο..απο χτες κλαιω συνεχεια,

εχω αγχωθει υπερβολικα για ΤΑ ΠΑΝΤΑ..(τοκετος,πονοι, θηλασμος,

νεα ζωη στο σπιτι..ολα..ολα,ολα!)

αυτος ο φουκαριαρης ο αντρας μου,δεν ξερει τι να κανει..

μου κανει τον καραγκιοζη να γελαω και νομιζω οτι τον εχω αγχωσει και αυτον τοσο

με τη σταση μου δηλαδη, που θα τον κανω καρδιακο..

χτες το βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου, και φοβαμαι οτι δε θα κοιμηθω και σημερα και θα παω να γεννησω εξαντλημενη..

προσπαθω να σκεφτω, τι ειναι αυτο που με κανει να κλαιω

και δε μπορω να προσδιορισω..

χτες δε, ζητησα 100 φορες απο το Θεο συγγνωμη για τη σταση μου αυτη,

γιατι ενιωθα αχαριστη κ εγωιστρια..

λετε να φταινε οι ορμονες?

πριν κανα 2 εβδομαδες ημουν τοσο χαρουμενη κ ετοιμη!!

ισως φταιει οτι εξαντληθηκαν οι μερες και με αγχωνει πολυ το ραντεβου,

αλλα προσπαθω με τα να σκεφτομαι οτι οπως και να γινουν τα πραγματα,

θα αποζημιωθω με τον ιδανικοτερο τροπο..

sorry αν σας μπουχτισα πρωι πρωι,

ειναι και Δευτερα..

χριστινακι, μπαινεις και εσυ αυριο και ΄ελπιζω να εισαι σουπερ στην ψυχολογια!!!

θα παμε στο γιατρο το βραδακι σημερα και θα μπω μετα να σας επιβεβαιωσω τα νεα μου!!

σας φιλω και σας καλημεριζω ολες, και τις κοιλιτσες-που λιγες μας εμειναν-

και τα μπεμπονια σας-παλια κ καινουρια!!:D:D

78xyp2.png

RUAmp3.png

Διαφημίσεις

Xαχα!Εγώ τι λέω τόσες μέρες?Πόνοι πόνοι πόνοι και στο τέλος τίποτα!Αν οι πόνοι γίνουν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟΙ (εγώ στο δεκάλεπτο δηλαδή θα πάω κι ας είναι δίπλα το νοσοκομείο) και για αρκετό χρονικό διάστημα κι αν ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ κι ας αλλάζεις θέση πας!Δεν σπάνε πάντα τα νερά.Εμένα σε 2 γέννες και δε σπάσανε ποτέ στο σπίτι (αν σπάσουν πας ΑΜΕΣΑ νοσοκομείο). Ίσως είναι πόνοι προπαρασκευαστικοί (σαν τους δικούς μου δηλαδή) μιας και σήμερα είσαι καλύτερα λες...Αν θες πάρε και το γιατρό να σε καθησυχάσει.Εγώ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κοιμήθηκα σαν πουλάκι, το ίδιο και οι άντρες μου, ούτε για νερό δε σηκώθηκαν τα πουλάκια μου.... Θα καλομάθω στο τέλος (2 μέρες σερί καλός ύπνος?Γουάου!) και δε θα θέλω να γεννήσω, χαχα! Το Λιανάκι είναι μέσα τώρα λογικά, για να δούμε πότε θα την πιάσει η πρόκληση και θα έρθει ο βασανιάρης της:D:D Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νέα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Ασε Μαρακι μου εσενα σκεφτομουν χθες !!!!! Λεω τωρα θα παθω τα ιδια !!!!!!:P

Z0PNp2.png

DKASp2.png

τι μου συμβαινει κοριτσια?

η ψυχολογια μου εχει πιασει πατο..απο χτες κλαιω συνεχεια,

εχω αγχωθει υπερβολικα για ΤΑ ΠΑΝΤΑ..(τοκετος,πονοι, θηλασμος,

νεα ζωη στο σπιτι..ολα..ολα,ολα!)

αυτος ο φουκαριαρης ο αντρας μου,δεν ξερει τι να κανει..

μου κανει τον καραγκιοζη να γελαω και νομιζω οτι τον εχω αγχωσει και αυτον τοσο

με τη σταση μου δηλαδη, που θα τον κανω καρδιακο..

χτες το βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου, και φοβαμαι οτι δε θα κοιμηθω και σημερα και θα παω να γεννησω εξαντλημενη..

προσπαθω να σκεφτω, τι ειναι αυτο που με κανει να κλαιω

και δε μπορω να προσδιορισω..

χτες δε, ζητησα 100 φορες απο το Θεο συγγνωμη για τη σταση μου αυτη,

γιατι ενιωθα αχαριστη κ εγωιστρια..

λετε να φταινε οι ορμονες?

πριν κανα 2 εβδομαδες ημουν τοσο χαρουμενη κ ετοιμη!!

ισως φταιει οτι εξαντληθηκαν οι μερες και με αγχωνει πολυ το ραντεβου,

αλλα προσπαθω με τα να σκεφτομαι οτι οπως και να γινουν τα πραγματα,

θα αποζημιωθω με τον ιδανικοτερο τροπο..

Καλημέρα Ελένη μου!Τίποτα δεν έχεις, απλώς είναι οι ορμόνες που μας έχουν τρελάνει μου φαίνεται και πάθαμε ομαδικό τραλαλα!Είναι που τελειώνουν οι μέρες και μωρό δεν έρχεται, είναι η κούραση, είναι όλα μαζί...Σκέψου ότι αύριο θα έχεις τη μπέμπα αγκαλιά.Όσο για το άγχος για τη νέα σας ζωή, ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ!Δεν είχες ποτέ ξανά μωράκι και δεν ξέρεις πώς θα είναι.Να ασχολείσαι μαζί της όσο πιο πολύ μπορείς εσύ η ίδια και σε 2-3 μέρες θα μάθεις και πάμπερς να αλλάζεις και ρούχα να της βάζεις κι όσο περνάει ο καιρός και όλα τα υπόλοιπα...Καμιά δε γεννήθηκε ξέροντας... Μπες το βραδάκι αν μπορέσεις να μας πεις τι είπε ο γιατρός σου κι άμα καταφέρεις αύριο ενημέρωσε και για τη ΓΕΝΝΑ!!Πωπω, ΈΦΤΑΣΕ Η ΏΡΑ!Α, πήγαινε καμιά βολτίτσα με τον αντρούλη σου να φτιάξει λίγο η ψυχολογία σου, να περπατήσεις και λίγο, μην κάθεσαι μέσα (μη μου πεις είσαι στη δουλειά!!).Κι εγώ πάω στο γραφείο να μάθω νέα από Καλλικράτη και τοποθέτησή μου, να δω και τα κορίτσια, να περπατήσω... Ελπίζω να σε ανέβασα λίγο!

eNortjKzUjI0MDQ1MlWyBlwwFVECyw,,35.png eNortjKzUjI0MDQ1MlOyBlwwFVQCzA,,86.png eNortjKzUjI0NDUxsVCyBlwwFXwC1A,,33.png

Ασε Μαρακι μου εσενα σκεφτομουν χθες !!!!! Λεω τωρα θα παθω τα ιδια !!!!!!:P

Εγώ που τώρα είμαι μια χαρά, λέω , πάει τρελάθηκα, της φαντασίας μου θα ήταν όλα, τόσο καλά δηλαδή, χαχα!Ε ρε και τι άλλο θα πούμε ακόμη μέχρι να γεννήσουμε εμείς οι τρελές οι τελευταίες, χαχα!Στο τέλος θα μας κρεμάσουν τα κουδούνια, αλλά όχι του θηλασμού, χαχα!

Εγώ που τώρα είμαι μια χαρά, λέω , πάει τρελάθηκα, της φαντασίας μου θα ήταν όλα, τόσο καλά δηλαδή, χαχα!Ε ρε και τι άλλο θα πούμε ακόμη μέχρι να γεννήσουμε εμείς οι τρελές οι τελευταίες, χαχα!Στο τέλος θα μας κρεμάσουν τα κουδούνια, αλλά όχι του θηλασμού, χαχα!

Ακριβωσ ετσι χαχαχα !!! Φιλακια Καλημερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z0PNp2.png

DKASp2.png

Καλημέρα Ελένη μου!Τίποτα δεν έχεις, απλώς είναι οι ορμόνες που μας έχουν τρελάνει μου φαίνεται και πάθαμε ομαδικό τραλαλα!Είναι που τελειώνουν οι μέρες και μωρό δεν έρχεται, είναι η κούραση, είναι όλα μαζί...Σκέψου ότι αύριο θα έχεις τη μπέμπα αγκαλιά.Όσο για το άγχος για τη νέα σας ζωή, ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ!Δεν είχες ποτέ ξανά μωράκι και δεν ξέρεις πώς θα είναι.Να ασχολείσαι μαζί της όσο πιο πολύ μπορείς εσύ η ίδια και σε 2-3 μέρες θα μάθεις και πάμπερς να αλλάζεις και ρούχα να της βάζεις κι όσο περνάει ο καιρός και όλα τα υπόλοιπα...Καμιά δε γεννήθηκε ξέροντας... Μπες το βραδάκι αν μπορέσεις να μας πεις τι είπε ο γιατρός σου κι άμα καταφέρεις αύριο ενημέρωσε και για τη ΓΕΝΝΑ!!Πωπω, ΈΦΤΑΣΕ Η ΏΡΑ!Α, πήγαινε καμιά βολτίτσα με τον αντρούλη σου να φτιάξει λίγο η ψυχολογία σου, να περπατήσεις και λίγο, μην κάθεσαι μέσα (μη μου πεις είσαι στη δουλειά!!).Κι εγώ πάω στο γραφείο να μάθω νέα από Καλλικράτη και τοποθέτησή μου, να δω και τα κορίτσια, να περπατήσω... Ελπίζω να σε ανέβασα λίγο!

εχεις σε ολα δικιο,

και ενω τα ξερω, μου κανει τοοοοοσο καλο να τα ακουω κιολας!!

σε ευχαριστω, γιατι επιασες ακριβως αυτο που αισθανομαι...

(αγχος ακομα και οτι θα παω να ντυσω το παιδι και θα το πνιξω:confused::confused:),

αλλα αυριο, ισως θα τα εχω ολα ξεχασει!!

θα μπω σιγουρα το βραδυ να σας ενημερωσω, δεν το συζητω!!

σε ευχαριστω και παλι..

καλη βολτουλα..

ΥΓ δεν ειμαι στη δουλεια, ας οψεται η απεργια στα φαρμακεια....

78xyp2.png

RUAmp3.png

Διαφημίσεις

Καλημεραααα

Λιανακι μου ολα θα πανε καλα!!και σημερα θα κρατας και εσυ επιτελους τον μπεμπαρο στα χερια σου!!!

Barbie καλως μας ηρθες ...με το καλο το μπεμπε σου

Ελενη μου 1 μερα πριν γεννησω ειχα παρει τηλεφωνο την κολλητη μου και εκλαιγα απαρηγορητη τα εβλεπα ολα μαυρα και αραχνα ..δεν μπορουσα να ηρεμησω ...ειναι το αγχος για το γεγονος που ερχεται!!θα γινεις μανουλα!!!

Εμεις ειμαστε καλα !!!το μπεμπακι ειναι πολυ ησυχο...φτου σκορδα!!!και πλεον δεν ταλαιπωρει την μαμα και ξυπναει την νυχτα μονο στις 3 για μαμ ...το γαλα μου εχει γινει περισσοτερο και ανεβαινει ετσι και το δικο μου ηθικο ..

Οσο για τα λοχεια ..εγω φοραω για να καταλαβετε σερβιετακι ..ειναι μια χαμηλης ροης κατασταση ...τωρα για να σταματησουν πιστευω οτι ειναι νωρις ακομη..θυμαμαι στον χρηστακο μου ειχαν σταματησει στις 45 μερες ..

Καλη εβδομαδα να εχουμε και συντομα νεα απο το Λιανακι μας!!

cca53e644d.png

eTRlp2.png

ιωαννα μου,

καταρχην τι ησυχο μωρουλακι ειναι αυτο?

τοσο ησυχα κοιμαται?

κατα δευτερον, σεβομαι πολυ τις γνωμες απο εσας

τις ηδη μανουλες, που μπορειτε να μπειτε στην ψυχολογια

τη δικη μας και να μας συμβουλευσετε σωστα!!

ευχαριστω πολυ και σενα!!

η μερα σημερα ειναι της λιανας φυσικα,

η μαρουσκα που θα εχει νεα, να μας ενημερωσει!!

πολλες καλημερες!

78xyp2.png

RUAmp3.png

λοιπον με το καλο στηνν Λιανα μας!!!!!!!!!!!λογικα θα ειναι αγκαλια με τον αγγελο της!

λοιπον μουδιασμα στην κοιλια πανω απο την τομη φυσικα κ εχω κ χτες ειχα κ επαφη (χαλια κοριτσια μου χαλια ) μετα απο τοσους μηνες δεν μπορουσα καθολου κ ειδα κ λιγο αιμα αν κ ειχα καθαρισει απο τον μηνα.

πονοι στην πλατη αφορητοι ισως επειδη εχω κ σχολειωση.

για τος κολικους πινω εγω χαμομηλι μου ειπαν κ για μελισοχορτο το βρισκεις στα φαρμακεια ξερετε?

σημερα κατεθεσε κ τα χαρτια στον οαεδ αλλα δεν ξερανε τι ποσο θα παρω....ουτε σε ποσο καιρο.....

Μαριαεφη μου καλο κουραγιο με τους κολικους ...

εμεις διναμε στον γιο μου ενα φυτικο σιροπακι που εκανε θαυματα αλλα εμεις δεν καναμε αποκλειστικο θηλασμο για να ξερω αν κανει για εσας ..λεγεται new baby gripe water ...

οσο για την τομη ..την ελλειψη αισθησης πανω στην τομη θα την εχεις αννετακι για πολυ καιρο και προσπαθησε να μην σηκωνεις βαρη και αποτομες κινησεις μην ξεχνας οτι η καισαρικη ειναι ουσιαστικα μια χειρουργικη επεμβαση και μαλιστα σε ευαισθητο σημειο με πολλους μυς ..

Μαριαεφακι μου πωπω οντως η πρωτη επαφη(εμενα προσωπικα και οι επομενοι 2-3 μηνες)ηταν χαλια...ευχομαι σιγα σιγα να βελτιωνεται το θεμα..

Για τον ΟΑΕΔ στο πρωτο παιδι (προ κρισης)μου εδωσαν τα λεφτα ενα μηνα μετα (περιπου 1200 ευρω)

cca53e644d.png

eTRlp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...