To όνομα του μωρού μας!
Συζητήσεις για το όνομα του παιδιού κατά την εγκυμοσύνη, την γέννηση, την βάφτιση ή την ονοματοδοσία!
169 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
Ευδοκια + ?
από xrisafi- 4 απαντήσεις
- 29k εμφανίσεις
Καλημέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια από όσε διθέτουν φαντασία, περιμένουμε το δεύτερό κοριτσάκι μας και θα το βγάλουμε Ευδοκία της μαμάς μου. Ψάχνω να ταιριάξω κάποιο άλλο όνομα μαζί και από τον συνδιασμό να βγει ένα πρωτότυπο ονοματάκι. Αρχικά σκέφτικα να το κόψω και να την λέμε Εύα αλλά τώρα λέω μήπως με κάτι άλλο βγει ποιο ωραίο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!
Last reply by shining_sun, -
Διαφημίσεις
-
- 8 απαντήσεις
- 29,7k εμφανίσεις
ελευθερια + ραφαελα =?
Last reply by tsenoulini, -
- 1 απάντηση
- 25,6k εμφανίσεις
εγω τον φωναζω μανουηλ-δημητρη. αλλα ειναι λιγο μεγαλο......δεν μου κατεβαινει υποκοριστικο.....καμια βοηθεια....?
- 9 απαντήσεις
- 28,4k εμφανίσεις
καλημερα!!!!!!!ετοιμαζομαστε κ μεις σιγα-σιγα να υποδεχομε τη μπεμπα μας!!κ σχεδον αμεσως θα τη βαφτισουμε!!!το ονομα της θα ειναι πασχαλια απο τη πεθερα μου,θα ηθελα να ρωτησω τι υποκοριστικο σκεφτεστε??αποκλειω το λιτσα κ ελινα λινα,αν μπορειτε βοηθειστε με να σκεφτω κατι ομορφο!!!!περιμενω προτασεις σας!!
Last reply by κατια_82, -
- 9 απαντήσεις
- 21,9k εμφανίσεις
γειά σας κορίτσια. είμαι έγκυος και είναι κοριτσάκι η μία γιαγιά Καλλιόπη και η άλλη Άννα, υπάρχει σινδυασμός; καμιά ιδέα;
Last reply by Βίλυ, -
Ποιο από τα δύο?
από dfr1- 9 απαντήσεις
- 21,4k εμφανίσεις
Σε λίγο θα βαπτίσουμε το αγοράκι μας. Θα έχει δύο ονόματα το ένα είναι Ευαγγέλος και το άλλο ή Παναγιώτης ή Μάριος. Πιο προτιμάτε?
- 3 απαντήσεις
- 21k εμφανίσεις
Καλή σας μέρα! Είμαι νέο μέλος στο forum, αν και σας διαβάζω από πέρυσι που γέννησα τον γιο μου. Πρόσφατα τον βαφτίσαμε και του δώσαμε δύο ονόματα, Χρήστος-Άγγελος. Λέμε να τον φωνάζουμε Χρηστάγγελο, εσείς τι λέτε? Τι άλλες επιλογές έχουμε? Έχω στύψει το μυαλό μου, δεν μπορώ να βρω τίποτα.
Έχω άδικο???
από val80- 4 απαντήσεις
- 20,7k εμφανίσεις
Πριν από 8 μήνες ήρθε στην ζωή ο μπεμπουλάκος μας!!!!!!!!!! Το πρώτο αγόράκι στην οικογένεια απο την πλευρά του συζύγου. Ο αδελφός του έχει 2 κοριτσάκια. Αρχικά είχαμε πει να ονομάσουμε τον μικρό με το όνομα του πεθερού μου, παρόλο που δεν μου πολυάρεσε. Η πεθερά και ο πεθερός μου καθημερινα προσέχουν τις ανιψιές μας, μένουμε πάνω κάτω. Εγώ δεν τους έχω ενοχλήσει ποτέ, ούτε όταν ήμουν έγκυος ούτε τώρα. Και παρόλο που μένουμε πάνω κάτω, δεν έρχονται να δουν τον μικρό, ενώ τους το έχω πει πολλές φορές όποτε θέλουν να έρχονται. Τελευταία φορά ήρθαν πριν την μεγάλη εβδομάδα. Τα έχω πάρει και δεν θελω να δώσω το όνομα του πεθερού μου. Έχω άδικο???? Ε μεν τον φτύνουν, έ να το…
Last reply by natalie88, -
Καλλιόπη + ? 1 2
από Maggiemay- 16 απαντήσεις
- 33,1k εμφανίσεις
Πως μπορεις να συνδιάσεις το ονομα Καλλιόπη με το ονομα Αναστασία ή το Ευαγγελία;;; σκεφτηκα Λίλα, Καλλια(αλλά δεν μ αρέσει), Καλλιστώ (ειναι αλλο ονομα). εχετε καμια ιδέα;;; Δεν μ αρεσει το Καλλιόπη ιδίως γιατι ακούγεται σαν Καλ-λιό-πη και οχι σαν Καλλι-ό-πη!
Last reply by Maggiemay, -
- 19 απαντήσεις
- 26k εμφανίσεις
λοιπόν αναγκαστικά μίκρυνα τη λίστα μου...το πρώτο μας κοριτσάκι αν αξιωθούμε θα το πούμε Κορίνα στη μνήμη της προγιαγιάς της...αλλά για την δεύτερη θέλω τη γνώμη σας: Δανάη Βαλέρια Νεφέλη Ηλιάνα Καλυψώ Ιωάννα Ειρήνη Μαρίζα Αλίκη Μαρίλια Αγγελική Ολυμπία Όλγα Λουϊζα
Κωνσταντίνα -Νίκη 1 2
από nikoleta_- 15 απαντήσεις
- 19,9k εμφανίσεις
Γεια σας μπορείτε να μου πείτε ένα σύνθετο όμονα που σας ερχετε απο τον συνδυασμό των ονομάτων Κωνσταντίνα και Νίκη?
- 11 απαντήσεις
- 20,3k εμφανίσεις
Καλώς σας βρίσκω στην όμορφη παρέα σας! Έχω μπει στον μήνα μου και σκέφτομαι για το όνομα της μπεμπούλας μου... Την μαμά μου τη λένε Ελένη και τη πεθερά Γεωργία. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο όμορφο όνομα που να τα συνδυάζει και τα δυο? Ευχαριστώ
Last reply by natasa133, -
- 32 απαντήσεις
- 38,6k εμφανίσεις
Γεια σας!!!! Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί είμαστε σε τρελό δίλημμα με τον άντρα μου για το όνομα! Μας αρέσουν πολύ και τα δύο και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε! Την μία μέρα αποφασίζουμε το ένα και την άλλη το άλλο! Έτσι μιας και είναι της μόδας κάνω και εγώ δημοψήφισμα!!!! Τι προτιμάτε ΒΑΛΕΡΙΑ Η ΔΑΝΑΗ ???????
Last reply by vivouli2012, -
- 7 απαντήσεις
- 32,9k εμφανίσεις
Καλησπέρα και καλή χρονια! Θέλουμε να βαφτίσουμε το κοριτσάκι μας Εβελίνα. Δεδομενου οτι δεν ειναι χριστιανικό όνομα, ξέρετε αν η εκκλησία το δέχεται? Εχετε ακουσει αλλα κοριτσάκια να εχουν βαφτιστει με το όνομα αυτο? Όχι Ευαγγελία από το οποίο να βγαίνει το Εβελίνα, αλλά Εβελίνα κατ'ευθείαν.
- 23 απαντήσεις
- 34,3k εμφανίσεις
Πολυ καλοι φιλοι μου προτειναν να βαπτισω το κοριτσακι τους που ερχεται σε λιγους μηνες και μου κανουν τη τιμη να διαλεξω το ονομα.Ειναι το πεμπτο παιδακι τους!Θα με βοηθησετε??Εχω υπ οψιν μου καποια ονοματα αγιων που ξεχωρισαν με τον βιο η τα χαρισματα τους οπως Εμμελεια,Βερενικη,Μακρινα,Μαρινα,Ελπιδα,Αικατερινη,Πρισκιλλα.Θα χαιρομουν ομως να ακουσω και τις δικες σας προτασεις:p:p
Last reply by καλλιτεκνια, -
- 11 απαντήσεις
- 35,7k εμφανίσεις
Γεια σας σε ολες τις εγκυουλες!αν και λιγο νωρις επειδη κοντευω μηνα ξαπλα και δεν εχω τι αλλο να κανω ολο σκεφτομαι ονοματα... Για αγορι το εχουμε το ονομα το κοριτσι ομως μας προβληματιζει... Οποια θελει μας λεει τη γνωμη της η προτινει κατι αλλο! Υγ:επειδη το θεμα αυτο ανοιχτηκε αλλου και συνεχιζει εδω αυτα ειναι τα ονοματα που εξακολουθουν να ειναι στη λιστα!!!: Ναταλια Αρτεμις Φαιδρα Εμιλη Αμελια Σας ευχαριστωωω πολυ οοολες!
- 6 απαντήσεις
- 19,8k εμφανίσεις
Γεια σας! Θα θελα τη γνωμη σας στο εξης : Θεωρείτε καλύτερο το παιδί να έχει 2 ονόματα στη ταυτότητα και στη βαφτιση ή να έχει 2 ονόματα μόνο στη βάφτιση και στη ταυτότητα να έχει μόνο αυτό που θα το φωνάζουν; Στη δικη μου περίπτωση το ονομα που θα τη φωνάζουμε δεν έχει γιορτή και θα τη βαφτίσω και με της πεθεράς μου για να έχει την προστασία τηε αγιας. Απλα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα δηλώσω και τα 2 στο ληξιαρχείο ή μόνο αυτό που θα τη φωνάζουμε. (φοβάμαι μήπως είναι κουραστι΄κο για το παιδί να έχει 2 ονόμτα στη ταυτότητά του στο μέλλον). Να σημειώσω οτι η πεθερά μου δεν έχει κανένα πρόβλημα ότι και αν αποφασίσω. Ελπίζω να καταλάβατε τί εννοώ. Θα περιμένω τις απαντ…
Last reply by vickyvone, -
- 8 απαντήσεις
- 16,3k εμφανίσεις
Γεια σας! Κατ αρχην, θα ηθελα να σας πω οτι ειμαι καινουργια στο φορουμ, οποτε συγχωρεστε με αν κανω καποιο λαθος. Σε λιγους μηνες θα βαφτισουμε τη κορουλα μας Φεβρονια. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Εχω σκεφτει να τη φωναζω Υβόνη ( Φεβρόνη - Υβόνη). Νομίζετε οτι ταιριάζει ή μήπως έχει δίκιο ο άντρας μου που λέει να βάλουμε και τα δύο μαζί, για να μην έρχεται το παιδί σε δύσκολη θέση όταν θα το ρωτούν από που βγαίνει το όνομά σου. Τέλος αν έχετε ιδέες για κάποιο άλλο όμορφο υποκοριστικό του Φεβρωνία. Αν και το Υβόνη είναι το αγαπημένο μου όνομα.
Last reply by pina, -
- 0 απαντήσεις
- 15k εμφανίσεις
Είμαι καινούρια στο forum και θέλω να μοιραστώ μαζί σας, κάποιες σκέψεις μου και φυσικά να ακούσω και τις δικές σας σκέψεις... Στην εγκυμοσύνη σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις πιο δημιουργικές υπάρχει γενικώς μία στροφή προς τις χειροτεχνίες .... οι γιατροί λένε πως πρέπει στην εγκυμοσύνη να κάνουμε δραστηριότητες μέσα απο τις οποίες ηρεμούμε και μαζί με μας ηρεμεί και το μωρό μας. το έχετε νοιώσει αυτό???
Last reply by tangos27,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 7.160 απαντήσεις
- 899.852 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 124.249 εμφανίσεις
-
- 11.150 απαντήσεις
- 2.151.464 εμφανίσεις