Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 22 λεπτά , Neverstop είπε:

      FSH την πρώτη φορά που έκανα όταν ξεκινήσαμε προσπάθειες είχα 12, σε όλες τις επόμενες μετρήσεις 7 -8. Άρα είναι και θέμα κύκλου. Η τωρινή βλαστοκύστη ήταν κι αυτή poor? Άρα φυσικός κύκλος και κύκλος με φάρμακα έδωσαν ίδιο μοτίβο εμβρύων?

      Ναι ήταν 4BC. Δεν είχα ποτέ 4 ως τώρα η αλήθεια είναι. Είχα μόνο ως 3. Ακριβώς , έδωσαν το ίδιο μοτίβο εμβρύων. 6 ημερών πάλι.

Θυρεοειδής αδένας-παθήσεις-συμπτώματα


georgiamami

Recommended Posts

Ενας αδενας, που θεωρειται ασημαντος απο τους περισσοτερους, αλλα στην πραγματικοτητα τοσο σημαντικος. Οσοι/οσες απο εσας εχετε προσωπικη εμπειρια, θα σας παρακαλουσα να ερθετε στην παρεουλα που δημιουργησαμε εδω, για να μοιραστουμε...... τον πονο μας και να βρουμε συνοδοιπορους στον αγωνα μας.

Να ευχηθω καλη πορεια στο θεμα μας και να βρει ο καθενας αυτο που ψαχνει στην συντροφια μας.


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 7,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θυρεοειδής Αδένας και οι παθήσεις του

Γράφει ο Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αναστάσιος Σπαντιδέας IATRONET.GR 5 Αυγ. 05

2755466.jpg

Ο θυροειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Κάποιο πρόβλημα στον αδένα αυτό μπορεί να είναι η αιτία πολλών άλλων προβλημάτων στη υγεία μας.

Ο θυροειδής αδένας βρίσκεται στο λαιμό μας ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και αποτελείται από δύο λoβούς ήτοι τον αριστερό και το δεξιό που ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό. O θυροειδής αδένας παράγει τρεις βασικές και πολύ σπουδαίες ορμόνες τη θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4), την τριιωδοθυρονίνη (γνωστή και ως Τ3) και την καλσιτονίνη. Εξ αυτών η καλσιτονίνη παίζει σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου στον οργανισμό μας και για αυτό τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται, εκτός βέβαια των άλλων ενδείξεων της και για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Σπάνια οι διαταραχές της καλσιτονίνης μας απασχολούν στην καθημερινή ιατρική πράξη. Αντίθετα οι διαταραχές στην παραγωγή και στην έκκριση των δύο άλλων ορμονών του θυροειδούς δηλ. της Τ3 και Τ4 δημιουργούν πολύ συχνά προβλήματα με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός ατόμων να πάσχει από "θυροειδή". Η έκκριση της Τ3 και Τ4 ρυθμίζεται από μια άλλη ορμόνη την θυροειδοτρόπο ή TSH που παράγεται στην υπόφυση έναν άλλο πολύ σπουδαίο ενδοκρινή αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου μας.

Για τη σύνθεση των θυροειδικών ορμονών απαραίτητο στοιχείο είναι το Ιώδιο η έλλειψη του οποίου οδηγεί μοιραία σε μειωμένη παραγωγή ορμονών. Πηγές πλούσιες σε Ιώδιο είναι οι θαλασσινές τροφές. Ένδεια Ιωδίου παρουσιάζεται κυρίως σε ορεινές περιοχές όπου συνήθως λείπουν τα θαλασσινά καθώς και σε άτομα που συστηματικά αποφεύγουν τη λήψη αυτών. Σήμερα με την ιωδίωση του μαγειρικού αλατιού ένδεια Ιωδίου σπάνια παρατηρείται.

Οι θυροειδικές ορμόνες χρησιμεύουν στον οργανισμό μας κυρίως για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Στη βρεφική και παιδική ηλικία είναι σπουδαίος ο ρόλος των θυροειδικών ορμονών για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξή τους. Έτσι έλλειψη των θυροειδικών ορμονών στην ηλικία αυτή δημιουργεί παιδιά με σημαντική σωματική και πνευματική καθυστέρηση (οι λεγόμενοι κρετίνοι).

Σήμερα σε κάθε παιδί που γεννιέται γίνεται προληπτική εξέταση των θυρεοειδικών ορμονών του στο αίμα γατί είναι δυνατόν η έλλειψη να είναι και συγγενής δηλ. εκ γενετής. Με αυτό τον τρόπο της έγκαιρης διάγνωσης που οδηγεί και σε έγκαιρη θεραπεία έχουν σωθεί πολλά παιδιά από σωματική και πνευματική καθυστέρηση.

2755467.jpg

Ποιες είναι οι παθήσεις του θυρεοειδούς

Οι πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις του θυρεοειδούς είναι ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε υπερλειτουργία του θυρεοειδούς με υπερέκκριση θυρεοειδικών ορμονών και στη δεύτερη υπολειτουργία με μειωμένη έκκριση ορμονών. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε τι σημαίνει και ο όρος βρογχοκήλη που τόσο συχνά ακούγεται στις παθήσεις του θυρεοειδούς.

Με τον όρο βρογχοκήλη εννοούμε κάθε διόγκωση του θυρεοειδούς που μπορεί ή όχι να συνοδεύεται από υπέρ ή υπο-λειτουργία του αδένα. Με λίγα λόγια ο όρος βρογχοκήλη έχει να κάνει με την ανατομική κατάσταση του θυρεοειδούς και όχι με την λειτουργική του κατάσταση.

Τι είναι ο υπερθυρεοειδισμός

Υπερθυρεοειδισμό ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση που οφείλεται σε υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Δύο είναι οι κυριότερες μορφές υπερθυρεοειδισμού ήτοι:

  1. Η τοξική διάχυτος βρογχοκήλη ή όπως είναι και πιο ιατρικά γνωστή νόσος του Graves ή νόσος του Basedow όπου όλος ο θυρεοειδής αδένας υπερλειτουργεί και
  2. Η τοξική οζώδης βρογχοκήλη όπου στο θυρεοειδή αναπτύσσεται ένας ή περισσότεροι όζοι που υπερπαράγουν θυρεοειδικές ορμόνες.

2755468.jpg

Ανάλογα με τον αριθμό των όζων η μορφή αυτή του υπερθυρεοειδισμού διακρίνεται σε πολυοζώδη όπου πάνω στο θυρεοειδή αναπτύσσονται πολλοί όζοι και στο μονήρες τοξικό αδένωμα όπου πάνω στο θυρεοειδή εμφανίζεται ένας μόνο όζος.

Ο υπερθυρεοειδισμός προσβάλλει συχνότερα γυναίκες και οι κλινικές του εκδηλώσεις ποικίλουν ανάλογα με τη βαρύτητα και τη διάρκεια της νόσου. Όχι σπάνια ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να διατρέχει λανθανόντων χωρίς να προκαλεί κανένα σύμπτωμα ή να προκαλεί ελαφρά συμπτώματα τα οποία τις περισσότερες φορές δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά όχι μόνο από τον ασθενή αλλά και από το γιατρό.

Στις πιο σοβαρές μορφές το άτομο παραπονιέται για νευρικότητα, ευσυγκινησία, μυϊκή αδυναμία και εύκολη κόπωση, αϋπνίες, ταχυκαρδία και εύκολο λαχάνιασμα ή καρδιακές αρρυθμίες που ο ασθενής τις περιγράφει σαν προκάρδιους κτύπους και σταμάτημα της ανάσας.

Παράλληλα ο ασθενής έχει εξάψεις και δεν ανέχεται τη ζέστη, η όρεξή του είναι αυξημένη και ενώ τρώει συνήθως πολύ χάνει βάρος και αδυνατίζει, δεν είναι δε σπάνιες και οι διάρροιες. Υπάρχει τρόμος των χεριών και ιδιαίτερα των δακτύλων που γίνεται πιο εμφανής όταν τα δάκτυλα βρίσκονται σε υπερέκταση (τεντωμένα) ενώ οι παλάμες τους συνήθως είναι ζεστές και μόνιμα ιδρωμένες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν πόνοι στα κόκαλα λόγω της προκαλούμενης οστεοπόρωσης και προπέτεια των οφθαλμών (ο γνωστός εξόφθαλμος) που παρουσιάζεται συχνότερα σε νεαρά άτομα. Η διάγνωση του υπερθυρεοειδισμού είναι τις περισσότερες φορές σχετικά εύκολη και γίνεται με ειδικές εξετάσεις αίματος όπου προορίζονται οι θυρεοειδικές ορμόνες οι οποίες και μας δίνουν πληροφορίες για τη λειτουργική κατάσταση του θυρεοειδούς αδένα. Παράλληλα έχουμε στη διάθεσή μας το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς δύο εξετάσεις που μας παρέχουν πολλές πληροφορίες για την ανατομική κατάσταση του αδένα.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση του υπερθυρεοειδισμού γίνεται είτε με τη χορήγηση ειδικών αντιθυρεοειδικών φαρμάκων είτε με τη χορήγηση ραδιενεργού Ιωδίου που έχει την ικανότητα να καίει τον υπερλειτουργούντα θυρεοειδή είτε τέλος με χειρουργική αφαίρεση τμήματος ή και ολόκληρου του θυρεοειδούς.

2755469.jpg

Στις περιπτώσεις που αναγκαζόμαστε να καταστρέψουμε το θυρεοειδή με ραδιενεργό Ιώδιο είτε να τον αφαιρέσουμε όλο τότε πρέπει οπωσδήποτε ο ασθενής να λαμβάνει εφ όρου ζωής θεραπεία υποκατάστασης που γίνεται με τη χορήγηση των θυρεοειδικών ορμονών υπό μορφή χαπιών από το στόμα.

Τι είναι ο υποθυρεοειδισμός

Υποθυρεοειδισμός είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία έχουμε μειωμένη έκκριση θυρεοειδικών ορμονών. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να είναι πρωτοπαθής δηλ. να οφείλεται είτε σε βλάβη του ίδιου του θυρεοειδούς είτε δευτεροπαθής να οφείλεται δηλ. σε βλάβη της υπόφυσης η οποία όπως έχουμε πει παράγει τη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη (TSH) η οποία μαστιγώνει φυσιολογικά το θυρεοειδή για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.

Αίτια πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού μπορεί να είναι η αγενεσία του θυρεοειδούς που προκαλεί βαρύ υποθυρεοειδισμό από τη γέννηση του παιδιού, οι διαταραχές στη σύνθεση των ορμονών που συνήθως είναι εκ γενετής, η ελλιπής πρόσληψη Ιωδίου με τις τροφές μας, η καταστροφή του θυρεοειδούς με ραδιενεργό Ιώδιο ή η αφαίρεσή του για ιατρικούς λόγους, διάφορες φλεγμονές που προσβάλλουν το θυρεοειδή καθώς επίσης και η λήψη μερικών φαρμάκων που παραβλάπτουν το θυρεοειδή.

Τα συμπτώματα και οι κλινικές εκδηλώσεις του υποθυρεοειδισμού είναι συνάρτηση της βαρύτητας του αλλά και της ηλικίας του ασθενούς.

Έτσι στους ενήλικες η νόσος επικρατεί συνήθως στις γυναίκες (6 φορές πιο συχνή στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες). Εκδηλώνεται με σωματική και πνευματική νωθρότητα, με μεγάλη ευαισθησία στο κρύο, με δυσκοιλιότητα, με αύξηση του βάρους και με δέρμα ξερό και άγριο. Η εμφάνιση του ασθενούς ιδιαίτερα σε προχωρημένα στάδια, παίρνει μια χαρακτηριστική όψη όπου το πρόσωπο είναι ωχρό με αύξηση του λίπους πρήξιμο των βλεφάρων, με ξερά μαλλιά και αραιά φρύδια, με γλώσσα παχειά και μεγάλη, με βραχνή και αργή φωνή.

Σε πιο προχωρημένες μορφές μπορεί να συγκεντρωθεί υγρό μέσα στην κοιλιά (ασκίτης) ή γύρω από την καρδιά (περικαρδίτις) και τέλος ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει προοδευτική υποθερμία και κώμα.

2755470.jpg

Στα παιδιά η νόσος όχι σπάνια δεν διαγιγνώσκεται έγκαιρα με αποτέλεσμα το τίμημα της σωματικής και πνευματικής καθυστέρησης του παιδιού να είναι πολύ μεγάλο. Τα βρέφη που γεννιούνται με υποθυρεοειδισμό στην αρχή μπορεί να είναι φυσιολογικά αργότερα όμως γίνεται αντιληπτό ότι το παιδί είναι υπερβολικά ήσυχο, κοιμάται πολύ, είναι δυσκοίλιο, έχει μεγάλη γλώσσα που βγαίνει έξω από το στόμα, έχει δέρμα παχύ και κρύο, το κλάμα του είναι βραχνό και τραχύ και οι κινήσεις του γενικά είναι πολύ αργές ενώ όχι σπάνια ο αφαλός του προέχει (ομφαλοκήλη).

Για τη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού ο προσδιορισμός των θυρεοειδικών ορμονών και της θυρεοτρόπου ορμόνης σε συνδυασμό με το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς είναι συνήθως αρκετά.

Η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού συνίσταται στη χορήγηση από το στόμα υπό μορφή χαπιού της ορμόνης που λείπει. Εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού είναι το ότι τη θεραπεία που του όρισε ο γιατρός του για κανένα λόγω δεν θα πρέπει να την σταματά και ότι το χάπι που παίρνει δεν είναι φάρμακο με την έννοια που ο κόσμος το θεωρεί αλλά απαραίτητο συστατικό του οργανισμού του που έτσι και αλλιώς δεν έχει την ικανότητα να το παράγει.

Έτσι η συνήθης έκφραση και απορία πολλών ασθενών που αγωνιωδώς ρωτούν "μα σε όλη μου τη ζωή θα παίρνω φάρμακα" δεν έχει θέση στον υποθυρεοειδισμό από τη στιγμή που η πάθηση στο θυρεοειδή τους δεν είναι αναστρέψιμη. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στο βρεφικό και παιδικό υποθυρεοειδισμό όπου η διακοπή της θεραπείας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

  • Μου αρέσει 1

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολους σας!Για οσους δε γνωριζεται το ιστορικο μου απο αλλη σελιδα,εν ολιγοις εκανα ολικη θυρεοειδεκτομη λογω θυλωδους πολυεστιακου καρκινου,θεραπεια με ραδιενεργο ιωδιο και τωρα ειμαι σε φαση βαρυ υπο-θ για να κανω ολοσωμο σπινθηρογραφημα.Οποιος εχει αναλογο προβλημα μπορουμε να ανταλλαξουμε αποψεις και εμπειριες.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Georgiamami συγχαρητηρια για την νεα σελιδα που ανοιξες και ευχομαι να εχει την αναλογη ανταποκριση απο πολλα μελη.Πολυ ενημερωτικο και το κειμενο του διδακτωρα κ.Σπαντιδεα.Ειναι πολυ ενδιαφερον!Ενημερωσε αν μπορεις και τα αλλα μελη που εχουν τα ιδια προβληματα με μας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ελπιζω, οπως ειπα αρχικα, να γινουμε ενα γκρουπακι που οποιος μας "επισκεπτεται" θα βρισκει απαντησεις στις αποριες του, θα ενημερωνεται, θα εχει συμπαραστατες στις δυσκολες μερες της απομονωσης, θα νιωθει οτι δεν ειναι μονος, θα μοιραζεται τις ανησυχιες του και φυσικα θα μεταφερουμε εδω τις γνωσεις και τις εμπειριες μας, προς ενημερωση ολων.

Sonia, καλωσορισες. Σε ευχαριστω που ακολουθησες, και να ξερεις πως η σελιδα ειναι δικια μας (ολων).

Sevoula, μακαρι να μην εχεις ποτε κατι ασχημο, μα και αν συμβει οτιδηποτε να βρεις τον τροπο για να το αντιμετωπισεις ( γοργονα μου)!!!

Περιμενω και τα υπολοιπα ατομα!!!

Στο μεταξυ, ας δωσω κι εγω το ιστορικο μου οσο πιο συντομα για να μην κουραζω. Στην πορεια θα τα λεμε πιο αναλυτικα.

Εχω αφαιρεσει τον αδενα τον Απριλιο 2009 λογω πολυοζωδους τοξικης βρογχοκυλης. Απο τοτε επαιρνα Τ4, πηρα βαρος (19 κιλα σε 9 μηνες) απεκτησα δυσκοιλιοτητα, επιδεινωθηκε η κυκλοφορια του αιματος μου (ειχα προβλημα απο πριν), κατα καιρους εχω διαταραχες του κυκλου, υπνηλια, κοπωση, μειωση ορασης, παγωμα ανω και κατω ακρων, μερικες φορες αισθημα παλμων (συμπτωματα υποθυρεοειδισμου).

Με αυξηση της δοσης του Τ4 προσπαθησε ο γιατρος μου να φερει την κατασταση σε ικανοποιητικα επιπεδα αλλα απετυχε (ας σκισει το πτυχιο του) και τωρα αλλαξα γιατρο δυστυχως μετα απο 20 μηνες.

Στο διαστημα αυτο, ξεκινησα διατροφη και γυμανστηριο για να χασω βαρος (εχασα τα μισα και ξαναβαλα μερικα), πηγα σε πολλους γιατρους (γυναικολογους, γαστρεντερολογους, οφθαλμιατρους, καρδιολογους) και ολοι εβρισκαν τα παντα ΟΚ και μου συνηστουσαν να ρυθμισω τη δοση του αδενα.

Ξεκινω λοιπον εναν δευτερο αγωνα να ρυθμισω τις ορμονες πριν με αποτρελανουν τελειως.

Ειμαι η Γεωργια και ειμαι καλα αλλα θα ειμαι ακομη καλυτερα αν επιτευχθει ο στοχος μου!!!!!:P:p:tongue:


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Γεωργια....

Καλημερα Κοριτσια...

εγω εβγαλα τον θυεροειδη στα 15 μου... παιρνω χαπι και κανω εξετασεις καθε 6 μηνες με 1 χρονο.

λιγο πριν ανακαλυψω το προβλημα απλα ετρωγα 2 πιατα φαι το μεσημερι και 2 το βραδυ. ευτυχως ...το προλαβα.

κιλα δεν πηρα.... αλλα ο μεταβολισμος μου παει σαν το σαλιγκαρι...

γυμναζομαι συστηματικα προσεχω την διατροφη μου... αλλα θελει λιγο περισσοτερο αγωνα απο ενα αλλο ατομο που ο μεταβολισμος του λειτουργει κανονικα.

το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να ρυθμισεις την ορμονη.... και μετα ολα τ'αλλα θα ρθουν.

καλη δυναμη!!

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια!να κανω μια ερωτηση?ο θυεροειδη αδενας ειναι στο λαιμο(κοντα στον λαρυγκα ή χαμηλα στις ακρες)?κ φαινετε αν πρηστει?πως καταλαβαινουμε αν υπαρχει προβλημα?


χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Link to comment
Share on other sites

ειναι σκεψου εκει που ειναι το καρυδι στους αντρες..λιγο πιο κατω. ναι αμα πρηστει φαινεται...κι εγω ετσι το ανακαλυψα.... ημουν πρησμενη!

αν υπαρχει προβλημα...πολλα συμπτωματα....

ταχυκαρδιες,τριχοπτωση,ανωμαλια περιοδου,κρυαδες,φουντωματα...αναλογα τι προβλημα υπαρχει...μια εξετασουλα ειναι το καλυτερο!!!!

εχεις συμπτωματα?

Link to comment
Share on other sites

οχι αλλα καλο ειναι να ξερουμε τι μας γινετε!!!!!η αδερφη μου παντως που ειχε καποια συμπτωματα αλλα παλι εκανε εξετασεις κ αιματος κ υπερηχο αλλα ευτυχως τιποτα.


χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημερα κοριτσια.Καλως ηλθατε στο καινουργιο Forum που εφτιαξε η Γεωργια!Μοumou ποσα μιλιγκραμ Θυροξινη παιρνεις?Αν επιτρεπεται ποσα κιλα εισαι,γιατι παιζει σημαντικο ρολο για την σωστη δοσολογια.Εγω, πριν μου κοψουν οι γιατροι την θυροξινη λογω σπινθηρογραφηματος,επαιρνα Τ4 των 150μιλ. για 5 μερες την εβδομαδα και 2 μερες 162μιλ. και ειμαι 82 κιλα.Δυστυχως ουτε με αυτη την δυνατη δοση μπορεσα να χασω κιλα.Βεβαια δεν εκανα διαιτα.

Link to comment
Share on other sites

Eτσι ακριβως. Και οποσδηποτε πρεπει να "πεσεις" σε καλο ενδοκρινολογο. Ο αδενας οταν υπο ή υπερ-λειτουργει, διαφοροποιει και μερικες φορες βλαπτει τη λειτουργια ζωτικων οργανων. Επιβαλλεται να γινεται ελεγχος σε ατομα που παρουσιαζουν καποιο συμπτωμα ή εχουν συγγενεις με καποια παθηση του αδενα.

Υπαρχει περιπτωση το ατομο που "πασχει" να μην εχει καποιο απο τα προαναφερομενα συμπτωματα αλλα να εχει καποια διογκωση στη βαση του λαιμου. Υπαρχει επισης πιθανοτητα να υπαρχουν οζοι στο πισω μερος και να μην ειναι ορατη η διογκωση απο μη ειδικους.

Τα τελευταια χρονια, οι γυναικολογοι που παρακολουθουν ατεκνα ζευγαρια, συνιστουν οποσδηποτε τον ελεγχο των θυρεοειδικων ορμονων, γιατι ευθυνονται μερικες φορες για υπογεννητικοτητα.

Αυτο που πρεπει να μας θορυβει ειναι πως οταν υπαρχουν οζοι (ψυχροι-θερμοι) θα πρεπει να τους παρακολουθουν στα χρονικα διαστηματα που προτεινει ο γιατρος και να μην το αμελουν γιατι (δυστυχως) καποιοι απο αυτους ισως μεταλλαχθουν σε καρκινωματα. Και μετα η θεραπεια.... ειναι δυσκολοτερη.

Οι προσωπικες εμπειριες καθε μελους θα φανουν χρησιμες για τους αναγνωστες της σελιδας μας.


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites

εγω ειμαι 60 κιλα και παιρνω τ4 των 125.

ειμαι χρονια σ'αυτη τη δοση...

Εγω δηλαδη οταν εγινα 92 κιλα τι δοση επρεπε να μου δωσει???? :roll: :roll: (ειμαι πολυ θυμωμενη με τον γιατρο μου)Μου εδωσε απο το 100 το 112 και τελος. Και

ενω ειχα αρχισει να χανω τα επιπλεον, κολλησα ξανα.

Να αναφερω και κατι πολυ σημαντικο που βγηκε για μενα απο αυτην την ιστορια. Εκοψα το καπνισμα!!!!! Μαχαιρι!!!!


:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...